50% van de stemmers zijn vrouwen. Toch maar 3% in de top?

De 3% is ieder geval NIET te verklaren door normale artikel 1 grondwet discriminatie.

De echte oorzaak van deze vrouwen discriminatie is ons stelsel van indirecte democratie. www.StemNLwijzer.nl breekt dit "glazen plafond" met nieuwe technologie en slimme politiek.  

De voorkeur van burgers voor bijvoorbeeld een "grote man" als leider zorgt slechts voor een kleine afwijking. Veel minder dan 3%. Er is sprake van bijna algehele uitsluiting van vrouwen in de top. Dat kan niet de wens zijn van die 50% vrouwen die naar de stembus gaan. Waar zit nu de wortel van het probleem ?

De echte oorzaak van vrouwen discriminatie zit in het stelsel van indirecte partij democratie. Slimme techniek en politiek lost na 100 jaar het tekort op.

Artikel 1 is slechts wensdenken. Quota zijn louter symptoombestrijding. Hier is de root cause, de wortel van het probleem.

De slechts 3% vrouwen in de top is WEL te verklaren door de werking van de "sociale lens". Zo werkt het:

Kleine afwijkingen worden versterkt bij getrapte benoemingen. Bij iedere stap op de carrière ladder moet een vrouw immers door en groep gekozen worden. Afwijkingen stapelen zich op. Het gaat dus mis in de achter kamertjes van de polder politiek. Kijk eens goed hoe vrouwen struikelen bij iedere tree van de universitaire carrière ladder. Het plaatje hiernaast is een helder getalmatig bewijs. (bron: DvhN, ook onder). Met een plat en direct gekozen top bestuur hebben vrouwen gelijke kansen. 

De oplossing is en direct gekozen top bestuur. Dan is er immers geen opstapeling van van discriminerende afwijkingen.  

Stel dat we laten u kiezen uit 100 willekeurige kandidaten 10 bestuurders kiezen. Dan zitten daar logischerwijs meer vrouwen bij dan de huidige 3%. Die 3% ontstaat als u uw stem afgeeft aan bestaande partijen. Als Uzelf bestuurders voordraagt (van goede naam en kunde) en als we daaruit de top kiezen is die akelige 3% weg. Zijn we het de vrouwen niet verschuldigd, na 100 jaar nep vrouwenstemrecht. StemNLwijzer.nl biedt als enige vrij voorgedragen en gekozen bestuur. Lees verder: 100 jaar een vrouwenstemrecht wat vrouwen niets bracht. Opgelost en zo aanpakken.  

 

Digitaal Directe Democratie met blockchain technologie

  • 17 Kandidaten TK2017
  • 3619 Gebruikers 10 Maart 2017
  • 81 Dagen programmeren