Met statistiek tonen we manipulatie ProDemos aan.

StemNLwijzer vroeg al een significant aantal burgers. Duidelijk is dat een groot aantal vragen manipulatieve bedoelingen hebben. Voorbeeld is deze "Woningcorporatie" vraag. Die 100 % ja scoorde. Dat is vragen naar de bekende weg. Vereniging Diog is de enige die dezelfde vragen nogmaals stelt en vergelijkt!

We gebruiken voor onze analyses Principal Components Analysis (PCA), ( ook de t-SNE analyse is handig) en zien we de toegevoegde waarde per vraag. Ook is te zien waar een partij op kan winnen. Het wel vragen aan de andere partijen en niet publiceren levert gewin. We zoeken een aantal journalisten of democraten die mee willen helpen. StemNLwijzer ziet voorlopig voldoende statischische feiten die om een rechtsgang vragen. Diog.org gaat met dit ondrzoek verder en vraagt om pers en wiskudigen die willen vechten tegen democratische manipulatie. Het begin is er.  

De Referendapartij.nl vragen dialoog zorgt voor journalistiek met inhoud!

De partijdemocratie is failliet. Onze indirecte democratie werkt niet meer.

37 % stemt nog. Dus naar de krant geen vraag!

Het kan anders, dankzij de nieuwe communicatie technologie. Referendapartij.nl verbindt de burgers digitaal. Door te stemmen via de app van de Referendapartij.nl komt de onmisbare burger dialoog op gang. 

Hoe groter de digitale burger dialoog, hoe groter de noodzaak voor goede journalistiek. Redt het debat.

Hier staan de andere vragen (Alle 72) die stemwijzer (ProDemos) de andere politieke partijen wel vroeg maar de burgers niet. Zie: www.stemNLwijzer.nl/stemwijzer.zip

StemNLwijzer vroeg al een significant aantal burgers. Duidelijk is dat een groot aantal vragen manipulatieve bedoelingen hebben. Voorbeeld is deze "Woningcorporatie" vraag. Die 100 % ja scoorde. Dat is vragen naar de bekende weg. Zo gaan door de zittende partijen betaalde ProDemos te werk.

 

 

Een foute vraag in ProDemos StemWijzer 2017 is Wonigbouwcorporatievraag.

100 % van de ondervraagden stemt JA . Au!

Het is daarmee een foute vraag met andere bedoelingen dan de mening te vragen, immer die is altijd ja. au!  Bouwers ProdDemos (overheid betaald) maakte 72 vragen en gaven daarna 30 aan de burger. Waarom zo ? We gebruiken de 72 vragen van Stemwijzer.nl en laten zien wel direct dat veel vragen niet deugen. De helft van alle Nederlanders gebruikt deze foute StemWijzer. Burgers worden op het foute been gezet. We gebruiken ze om te benchmarken en de vraag te herformuleren of te splitsen.

Vragen in de mond van de burger legen is fout.

We vullen de vragen aan door een simpele open vraag toe te voegen aan Stemwijzer. Wat wilt U als burger aan Uw overheid vragen ? Het klinkt simpel maar het transparant vragen stellen aan een volksvertegenwoordiger is revolutionair. Geen politieke partij doet dat. Door daarna op de vragen te stemmen komt het beste boven. Goede vragen kennen een aantal voorwaarden.

ALLE vragen ProDemos StemWijzer 1 op 1 overgenomen in Referendaparti.nl Bovenop deze 72 vragen hebben we twee open vragen geplaatst Daarmee ontstaat een evolutionair systeem.

Het is in Referendaparti.nl vrij vragen en bestuurders voor te dragen. Het recht om als burger zelf op transparante wijze vragen en bestuurders voor te dragen kennen andere partijen niet. Met onze blockchain technologie raken vragen en antwoorden niet meer zoek. Door onze direct democratisch implementatie sluiten we achterkamertjes uit. Een waterdichte burgerdialoog geeft vertrouwen en voorkomt daarme populisme.

Digitaal Directe Democratie met blockchain technologie

  • 17 Kandidaten TK2017
  • 3619 Gebruikers 10 Maart 2017
  • 81 Dagen programmeren