Prof. Muller (Princeton) zegt dat populisme namens 'het volk' te spreken is. Wat is daar nu mis mee ?

Een economische reden voor populisme is niet te vinden. Het gaat best goed kwa inkomen. De'dominotheorie' gaat ook niet op, want de populist in de EU zijn enorm divers. Dan "Omdat wij verliezen, staat de democratie onder druk" (citaat VVD, regering) is ook al niet waar. Wat is nu de wortel van het probleem ? 

Diog.org is een systeem partij en meent dat de oorzaak van veel ellende ligt in de slecht functionerende indirecte parlementaire democratie en uitvoerende macht. 

Nederland, dat een leger van 1 miljoen ambtenaren!

Toch is de burger van mening dat er geen ministerie is waar het goed gaat. Burgers verwerpen de overheid en willen gewoon meer hun eigen pad kiezen. Gewoon alles betere regelen. Daar zit wat in, want het werkt gewoon niet en het gaat steeds voelen zeggen de mensen. Diog.org is niet tegen een grote overheid, als ze hun werk maar goed doen. 

Probleem is dus de technocraat stelt Diog.org. We leveren dan ook systeem oplossinge. We richten de overheid in. Burocraten hebben het over één technische, rationele oplossing en de populist heeft het over een authentieke mening van het volk. Dus wat hen betreft is er ook geen debat of parlement nodig. Bondskanselier Merkel wordt met haar 'alternativlose' beleid ook als rastechnocraat gezien. technocraten gaan in reactie op de populisten nog technischer oplossingen bedenken en vrezen debat.' 

Technocraten zeggen dat er slechts één oplossing is voor een bepaald probleem. Nooit zijn ze zelf het probleem. 

Hoewel populisme en technocratie ogenschijnlijk recht tegenover elkaar staan, delen ze één ding: het zijn beide vormen van antipluralisme.

Pluralisme is een noodzakelijke vereiste voor democratie en dat is Nederland niet zo met 1 miljoen ambtenaren veel uniform denken school & pers. 

Er zijn nu eenmaal meerdere meningen noodzakelijk om een democratische dialoog te voren.  

Digitaal Directe Democratie met blockchain technologie

  • 17 Kandidaten TK2017
  • 3619 Gebruikers 10 Maart 2017
  • 81 Dagen programmeren